Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@05:34:13 GMT

زلزله خاموش شهریار را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۵۹۴۵

زلزله خاموش شهریار را تهدید می‌کند

مطابق اسناد اداره کل حفاظت محیط زیست تهران، سالانه ۳۶ سانتیمتر مربع فرونشست زمین در دشت شهریار گزارش شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  راه مبین ، مطابق اسناد اداره کل حفاظت محیط زیست تهران، سالانه ۳۶ سانتیمتر مربع فرونشست زمین در دشت شهریار گزارش شده است. این تغییرات در سطح زمین یک مسئله طبیعی است اما فرونشست فوق می تواند یک بحران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرونشست زمین در شهریار یک تهدید است و علت اصلی، وجود چاه های غیرمجاز و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی است.

بیشترین هدر رفت آب در آبیاری باغات و مزارع می باشد اما تصور اینکه باغات را نابود کنیم تا آب حفظ شود خسال باطل است لذا باید آب را مدیریت کرد، بنابراین باید بررسی کرد که مدیریت این منابع آبی به عهده چه کسانی است؟ سازمان آب و فاضلاب موظف شده تا فاضلاب شهری را جمع آوری کند و پس از تصفیه، آن را به باغات برساند.

تقریبا سه سال پیش کلنگ احداث تصفیه خانه شهریار در شاهد شهر به زمین خورد و حدود یکسال است که به بهره برداری رسیده ولی دریغ از آن که حتی یک قطره از آن آب را به شهریار بدهند. زمین های شهریار از رودخانه کرج سیراب می شد، سد کرج را احداث کردند و آب آن را به استان تهران بردند، قرار بر ای نشد تا از سد طالقان به شهریار حق آب بدهند ولی آن هم وعده ای بیش نبود.

همچنین مصوب کردند فاضلاب تهران را تصفیه کنند و به زمین های تشنه دشت شهریار برسانند که فقط بخشی از آن به واسطه کانال محمدیه عملی شد ولی جوابگو نیست و آخرین لطف را اداره فاضلاب به شهریار داشت که با پول مردم لوله گذاری کرده و فاضلاب را تصفیه کرده و حالا می گویند اگر طالب هستید خودتان هزینه کنید و آب را انتقال دهید این در حالی است که اداره فاضلاب متعهد شده بود تا علاوه بر ایجاد خط برگشت آب تصفیه شده به باغات، بخشی را نیز به آبهای زیرسطحی تزریق کنند اما به نظر می رسد آفت منفعت طلبی سازمان، مانع از اجرای تعهداتش شده است.

سوال اینجاست، آیا مدیران اداره فاضلاب از بلایی که بر سر دشت مظلوم شهریار می آورند آگاه هستند یا خیر؟ اگر اشراف به این موضوع ندارند که تکلیف مشخص است ولی اگر اعتراف دارند، چرا سکوت می کنند؟ چرا برای حفظ زمین . محیط زیست که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و دولت می باشد، بی تفاوت مانده اند.

جان زمین در خطر است و مدیران سکوت کرده اند ، سه اداره آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی و آبخیزداری و منابع طبیعی با بیش از ۱۰۰ نیروی کارشناس در شهریار مشغول به کار هستند و شهریار هر روز خشک تر می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۵۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است

علیرضا نقوی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه انتقال شبکه دفع آب‌های سطحی به قنات‌های متروکه سطح شهر و فرونشست‌ها صحت ندارد، گفت: حفره‌ای که در بارندگی‌های اخیر در تقاطع ایرانشهر ایجاد شده، در مسیر پوکه متروکه‌ای بود که عمده دلیل آن اتصال فاضلاب خانگی و واحدهای صنفی اطراف به مسیر قنات بود.

وی با تاکید بر اینکه متأسفانه بارها نسبت به تخلف این قبیل اقدامات شهروندان تذکر داده شد و همشهریان بر اصلاح آن اقدام نکردند، از شرکت آب و فاضلاب هم خواست به این مهم تاکید بیشتری داشته باشد.

وی با تأکید بر اصلاح مسیر فاضلاب‌های خانگی از سوی شهروندان عنوان کرد: بخشی از کسبه و ساکنان اقدام به اتصال لوله‌های فاضلاب خانگی به مسیرهای پوکه قنات می‌کنند که این کار علاوه بر تخلف و جرم بودن، منجر به این قبیل فرونشست‌ها در سطح معابر می‌شود که خسارات جبران‌ناپذیر و جانی نیز به دنبال خواهد داشت.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد بر همکاری دستگاه‌های خدمات رسان برای اصلاح این وضعیت تاکید کرد و افزود: شهرداری منطقه تاریخی در سال گذشته با هزینه ۱۰۷ میلیارد ریال، پروژه دفع آب‌های سطحی از بلوار دهم فروردین تا رودخانه مرکزی را اجرا کرد که خوشبختانه امسال هیچیک از خیابان‌های مسیر دچار آبگرفتگی نبود و روان آب‌ها به رودخانه مرکزی هدایت شده است و خبر منتشر شده مبنی بر هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه صحت ندارد.

کد خبر 6097672

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • زلزله خوزستان را لرزاند